Nové mobilní bankovnictví Raiffeisenbank umožňuje zahraniční platby

12. 6. 2019

Raiffeisenbank spustila novou vylepšenou verzi mobilního bankovnictví. Ta umožňuje platby v eurech do zahraničí, zobrazení PINu platebních karet, možnost on-line aktivace kreditní karty a nabízí chytré zabezpečení.

Do mobilního bankovnictví banka přidala nejen zadání platby v eurech, ale i zobrazení čekajících, provedených, neprovedených zahraničních plateb a plateb k podpisu. Samozřejmostí je také kompletní správa vzorů SEPA plateb. Právě zahraniční platby byly jedním z častých námětů klientů.

Další novinkou je možnost zobrazení PINu debetní a kreditní karty. Tato funkčnost přímo navazuje na změny v procesu distribuce PINů ke kartám a umožňuje tak klientům pohodlné zobrazení PINu v mobilu.

U kreditních karet nově přibyla online aktivace karty a možnost převést si peníze z kreditní karty na běžný účet s rozložením do splátek s výhodnější úrokovou sazbou, než je sazba na kreditní kartě. V detailu kreditní karty se nově objevuje i možnost stažení PDF výpisů.

Vylepšené je i ovládání mobilního bankovnictví. Klienti mají možnost pomocí tzv. posunutí (swipe) rychle zobrazit seznam dostupných akcí, které je možné provést, například zopakovat platbu nebo ji upravit. V nastavení si uživatel může zvolit, zda se mu v aplikaci bude zobrazovat aktuální nebo disponibilní zůstatek na jeho běžných účtech.

Nová bankovní aplikace také rozšiřuje funkčnost unikátního zabezpečení Promon shield a Antimalware. Pokud vyhodnotí, že uživatel má na svém zařízení nainstalovanou potenciálně nebezpečnou aplikaci, zobrazí mu upozornění se seznamem takových programů a doporučením, aby je odinstaloval.

Nově si bude umět aplikace vyžádat od uživatelů hodnocení na Google Play a App Store.
„Po zadání několika plateb se objeví dialogové okno, které vyzve uživatele k tomu, aby napsali své hodnocení. Věříme, že se nám tak podaří oslovit většinu spokojených uživatelů, včetně našich zaměstnanců," uvedla mluvčí Raiffeisenbank Petra Kopecká.

Detaily k novinkám