Stanovisko Raiffeisenbank Česká republika k situaci na Ukrajině

25. 2. 2022

Situace na Ukrajině se nás všech hluboce dotýká a soucítíme se všemi nevinnými lidmi, kteří jsou konfliktem zasaženi.

Raiffeisenbank Česká republika pomůže částkou 10 milionů Kč, kterou zašleme na účet organizace Člověk v tísni. Začneme také vracet našim klientům poplatek za všechny jejich platby na Ukrajinu a usnadníme jim tak přímou pomoc postiženým lidem. K pomoci se rozhodli připojit i naši zaměstnanci, kteří během pondělního Dne pro Ukrajinu věnují dobrovolně svou denní mzdu a navýší touto cestou již zaslaný příspěvek Raiffeisenbank Česká republika. Hledáme další cesty, jak lidem z postižených oblastí nabídnout další formy konkrétní pomoci.

Současně s tím chceme ujistit naše klienty, že konflikt na Ukrajině nemá žádný vliv na naše služby. 99 % našeho podnikání se odehrává v ČR a v EU. Podnikání české Raiffeisenbank je zcela nezávislé a plně oddělené od jiných dceřiných firem našich vlastníků, kterými jsou ze 75 % rakouská finanční skupina RBI a z 25 % rakouská Raiffeisenlandesbank Oberösterreich. Podnikání české Raiffeisenbank je kontrolováno výlučně Českou národní bankou a situace v zahraničí tak na něj má nulový dopad.