zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisenbank ukončuje směnárenské služby

13. 3. 2019

Raiffeisenbank od 1. dubna 2019 zruší směnárenské služby. Důvodem je klesající zájem o tyto služby a měnící se legislativa.

Změna se týká především turistů, kteří nejsou klienty banky a výměnu valut, respektive výběr peněz, mohou provést v bankomatu. Klienti banky mohou na pobočkách i nadále provádět vklady i výběry v cizích měnách spojené s jejich multiměnovým účtem.

Novela zavádí pro banku složitá pravidla pro storna nebo reklamace transakcí a výrazně rozšiřuje náležitosti pokladních dokladů.

Raiffeisenbank se k tomuto kroku rozhodla na základě důkladné analýzy počtu transakcí v poměru k nutně vynaloženým nákladům pro dodržení nových legislativních povinností. Výměna hotovosti představuje pouhých 1,7 procenta ze všech transakcí realizovaných na pokladnách banky, navíc v meziročním srovnání došlo k poklesu směnárenských operací o 30 procent.

Raiffeisenbank jako jediná banka na trhu nabízí hned dva multiměnové účty eKonto KOMPLET a eKonto STUDENT PREMIUM v rámci kterých klient získává zdarma vedení až 19 různých měn. Největší výhodou multiměnového účtu jsou bezhotovostní převody a neomezené výběry hotovosti ze všech bankomatů po celém světě zdarma v cizí měně.

Více informací o poskytování směnárenských služeb získají zájemci na pobočkách banky nebo na zákaznické lince 800 900 900.

Co vás zajímá