Raiffka hlásí: První milion plateb mobilem pokořen

26. 11. 2019

Raiffeisenbank nabízí možnost plateb mobilem od podzimu. Klienti s operačním systémem Android mohou využívat aplikaci RaiPay, ti s iPhony nebo Apple Watch Apple Pay. Zájem klientů o tento moderní způsob placení je velký. Za 11 týdnů od spuštění RaiPay a 6 týdnů od spuštění Apple Pay má banka 50 tisíc uživatelů, kteří uskutečnili přes milion plateb.

Platby mobilem využívá 7 % klientů banky, kteří do RaiPay a Apple Pay přidali více než 65 tisíc debetních i kreditních karet Mastercard. Nejvíce plateb klienti uskuteční v pátek odpoledne a nejméně v neděli. Denně provedou v průměru 25 tisíc plateb a průměrná částka platby je 500 korun u RaiPay a 560 korun u Apple Pay. Klienti doposud zaplatili mobilem zboží v ceně více než půl miliardy korun.

„Větší zájem je, podobně jako v jiných bankách na českém trhu, o Apple Pay. Klienti Raiffeisenbank využívají tuto metodu asi třikrát častěji než RaiPay. Aktuálně Apple Pay využívá každý třetí uživatel mobilního bankovnictví a provede průměrně 14 nákupů za měsíc,“ říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

To řadí klienty banky mezi ty nejvíce aktivní v České republice. Podobně jako v jiných bankách i klienti Raiffeisenbank velmi rádi využívají k placení hodinky Apple Watch.

Ačkoliv je možné RaiPay i Apple Pay používat i k bezkontaktním výběrům z bankomatů, tuto možnost využívají klienti banky velmi příležitostně a provedli okolo 20 tisíc výběrů hotovosti.