zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisenbank spouští Apple Pay

15. 10. 2019

Raiffeisenbank nově umožňuje provádět bezkontaktní platby prostřednictvím iPhonu a Apple Watch. Banka se tak přidává k dalším finančním institucím, které tuto populární formu placení podporují.

„Dlouhodobě usilujeme o to, aby naši klienti měli své finance pohodlně k dispozici, v bezpečí a pod maximální kontrolou. Velmi nás proto těší, že si nyní mohou své platební karty od Mastercard přidat ke službě Apple Pay,” říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Služba Apple Pay podporuje bezkontaktní platby v obchodech přiložením iPhonu nebo Apple Watch k platebnímu terminálu. Dalšími možnostmi využití jsou například platby na internetu nebo v aplikacích.
„Již téměř třetina Čechů využívá možnost placení mobilním telefonem a pro více než dvě třetiny osob představuje nejlepší alternativu k placení kartou. Velkou měrou k tomu přispěly platební služby globálních firem v čele s Apple Pay. Jsme rádi, že ji mají nyní k dispozici i klienti Raiffeisenbank. K výhodám Apple Pay patří rychlost, pohodlí i bezpečnost transakcí, kterou zajišťuje tokenizační technologie společnosti Mastercard umožňující spolehlivé propojení mobilního zařízení s platební kartou,“ uvedl Luděk Slouka, ředitel rozvoje produktů a inovací Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.

Bezpečnost je základním stavebním prvkem Apple Pay. Platební služba nepracuje s reálným číslem platební karty, ale pouze s jeho digitální verzí, která je unikátní pro každé dané mobilní zařízení. K předání čísla karty obchodníkovi proto nedochází.

Nastavení Apple Pay je snadné a uživatelé mohou i nadále využívat všechny odměny a benefity, které nabízejí kreditní a debetní karty. Apple Pay lze využít na zařízeních iPhone SE, iPhone 6 a novějších a Apple Watch.

Seznam podporovaných zařízení, návod jak přidat platební karty, odpovědi na otázky k používání Apple Pay a další užitečné informace jsou k dispozici na www.rb.cz/apple-pay.