zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisen investiční společnost nabízí klientům privátního bankovnictví nové strategie

3. 10. 2019

V době, kdy investoři vyhledávají především jednoduchá a nákladově a daňově efektivní řešení, přichází Raiffeisen investiční společnost (RIS) s řešením pro klienty privátního bankovnictví Raiffeisenbank.

V době, kdy investoři vyhledávají především jednoduchá a nákladově a daňově efektivní řešení, přichází Raiffeisen investiční společnost (RIS) s řešením pro klienty privátního bankovnictví Raiffeisenbank – Friedrich Wilhelm Raiffeisen Private Banking (FWR). Nově jim nabízí čtyři ucelené investiční strategie pojmenované podle množství akcií.

Každá strategie obsahuje jiný poměr akcií a dluhopisů, na výběr jsou FWR Strategy 15, 30, 60 a MIX, tedy kombinace dvou předchozích, například 15+30. FWR Strategy mají formu tzv. fondů kvalifikovaných investorů, jejichž obliba u klientů privátního bankovnictví v současné době významně roste. Minimální investice do fondu je ve všech případech 5 milionů korun, následné investice vždy alespoň ve výši 1 milion korun. Poplatky se pohybují od 0,9 do 1,2 % ročně.

„Aktuálně roste zájem především o strategické fondy, tedy komplexní aktivní produkty, které pokrývají profil konzervativního, vyváženého nebo dynamického klienta, a také o pasivní produkty typu ETF fondů. V rámci obou těchto řešení investor nakupuje již hotovou investiční strategii a nemusí se zabývat výběrem konkrétních instrumentů. Nové FWR Strategy v sobě spojují výhody aktivně řízeného a široce diversifikovaného portfolia s využitím nákladově efektivních a vysoce likvidních instrumentů jako jsou ETF, přímé nákupy akcií a dluhopisů bonitních firem a další efektivní nástroje typu futures a měnových swapů,” říká Jaromír Sladkovský, ředitel Raiffeisen investiční společnosti.

Investor je po třech letech držení dané investice osvobozen od daně z příjmu a nemusí se o nic starat. Likvidita je klientovi kdykoliv zajištěna, strategie je aktivní, reaguje na ekonomický cyklus a probíhá v ní regionální i sektorová rotace.

Další informace