Raiffeisenbank spustila NFC platby pro telefony s operačním systémem Android

25. 9. 2019

Raiffeisenbank nabízí svým klientům od 10. září aplikaci RaiPay pro placení mobilním telefonem a bezkontaktní výběry z bankomatů. Aplikace umožňuje digitalizaci debetních a kreditních karet Raiffeisenbank na chytrých telefonech s operačním systémem Android.

Za první dva týdny si aplikaci stáhlo přes 18 tisíc klientů, kteří přidali 20 tisíc karet a provedli 60 tisíc bezkontaktních transakcí. Klienti zaplatili průměrně 4 nákupy týdně v průměrné výši 430 Kč, přibližně 3 % z nich aplikací zaplatilo v zahraničí a 4 % vybralo hotovost z bankomatu.

„Klienti oceňují jednoduchou aktivaci a pohodlné přidávání karet pomocí NFC technologie, přehledný moderní design a rychlé platby, které lze pohodlně a bezpečně ověřovat otiskem prstu. Těší nás, že můžeme našim klientům nabídnout moderní způsob placení mobilem a aplikaci budeme dále vylepšovat na základě zpětné vazby od uživatelů," říká Michal Bošina, produktový manažer Raiffeisenbank.