zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisenbank získala vyšší ratingová hodnocení od agentury Moody´s

2. 7. 2019

Ratingová společnost Moody´s aktualizovala rating dlouhodobých vkladů, hypotečních zástavních listů a několika dalších ukazatelů Raiffeisenbank.

Pozitivní výhled z předcházejícího období se přetavil ve zvýšení ratingu z Baa1 na A3. Výhled ratingů dlouhodobých vkladů Raiffeisenbank je nyní stabilní a odráží omezený tlak na růst ratingů banky během následujících 12 až 18 měsíců.

„Zlepšení ratingu je výsledkem dlouhodobého zvýšení výkonu a kreditního profilu banky. Znamená to, že potvrzujeme své postavení stabilní a důvěryhodné banky,” říká Tomáš Jelínek, finanční ředitel Raiffeisenbank.

Moody's zároveň zvýšila rating hypotečních zástavních listů emitovaných bankou z Aa3 na Aa2. Hypoteční zástavní listy jsou díky tomu jen dva stupně pod maximálním možným ohodnocením a zároveň o dva stupně výše než státní dluhopisy České republiky.

Lepší rating potvrzuje trvalý zájem investorů o hypoteční zástavní listy banky, které jsou aktuálně velmi bezpečnou investicí,” doplňuje Tomáš Jelínek.

Rozhodnutí Moody´s o aktualizaci ratingů Raiffeisenbank odráží pokračující silnou výkonnost banky a zlepšování úvěrového profilu. Moody's očekává, že příznivé makroekonomické prostředí České republiky bude podporovat stabilní kvalitu aktiv Raiffeisenbank.