zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisen investiční společnost koupila dvě budovy do svého realitního fondu

3. 6. 2019

Raiffeisen investiční společnost koupila další nemovitosti do Raiffeisen realitního fondu. Jde o dvě průmyslové haly u Nýřan na Plzeňsku. Hodnota transakce přesahuje v přepočtu 600 milionů korun.

První budova v průmyslové zóně již stojí a užívají ji nájemci Maurice Ward a IAC. Druhá budova bude dokončena do konce roku a nastěhují se do ní společnosti Filtration Group a Groupe Plastivaloire. Zprostředkovatelem transakce je společnost CBRE.

„Jedná se o prémiový produkt s velmi kvalitními mezinárodními nájemci. Transakce odpovídá jak svým objemem, využitím, ale i lokalitou nastavené strategii fondu, umožňující diverzifikaci aktiv i uvnitř fondu,“ dodává Vít Svoboda, Real Estate Portfolio Manager Raiffeisen investiční společnosti.

Raiffeisen realitní fond investuje do kvalitních prověřených nemovitostí. Zaměřuje se na administrativní, logistické a skladové objekty, dále na maloobchodní budovy, multifunkční centra a retailové parky. V jeho portfoliu je nákupní centrum Galerie Písek nebo maloobchodní areál H-Park v Brně.

„Jsem rád, že se nám během prvních dvou let existence fondu podařilo získat další kvalitní nemovitosti. Celkový objem aktiv ve výši cca 1,6 miliardy Kč potvrzuje zájem našich investorů a správně nastavenou strategii fondu,“ říká Jaromír Sladkovský, předseda představenstva Raiffeisen investiční společnosti.

Fond je vhodný pro investory, kteří chtějí získat výhody plynoucí z investic do nemovitostí, ale nemají dostatečný kapitál nebo možnost nemovitost vlastnit a spravovat. Minimální částka je 500 korun a vstupní poplatek 1,5 procenta.

Raiffeisen realitní fond spravuje investice do tuzemských nemovitostí za více než 1,6 miliardy korun a jeho cílem je tento objem zdvojnásobit. Výnos za rok 2018 přesáhl čtyři procenta.
Fond je od začátku května do 24. června otevřený pro nové investory.