zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisen znovu nabízí investici do svého realitního fondu

21. 5. 2019

Raiffeisen realitní fond patří mezi tři nejvýnosnější realitní fondy na trhu

Raiffeisen investiční společnost od začátku května znovu nabízí možnost investovat do jednoho z nejúspěšnějších realitních fondů na trhu. Raiffeisen realitní fond spravuje investice do tuzemských nemovitostí za více než 1,6 miliardy korun a jeho cílem je tento objem zdvojnásobit. Výnos za rok 2018 přesáhl čtyři procenta. Fond bude otevřený do 24. června.

Fond je vhodný pro investory, kteří chtějí získat výhody plynoucí z investic do nemovitostí, ale nemají dostatečný kapitál nebo možnost nemovitost vlastnit a spravovat. Minimální částka je 500 korun a vstupní poplatek 1,5 procenta.

Fond investuje do kvalitních prověřených nemovitostí. Zaměřuje se na administrativní, logistické a skladové objekty, dále na maloobchodní budovy, multifunkční centra a retailové parky. V jeho portfoliu je nákupní centrum Galerie Písek nebo maloobchodní areál H-Park v Brně.

„Zakládáme si na konzervativním a zcela transparentním způsobu investování. Fond otevíráme vždy v okamžiku, kdy máme rozjednaný nákup dalších nemovitostí. Vždy máme stanovený omezený objem podílových listů i období, ve kterém je možné investovat,“ říká generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti Jaromír Sladkovský.

Doporučený minimální investiční horizont je pět let a maximální výše investice může dosáhnout až 10 milionů korun.

Raiffeisen realitní fond není vhodný pro pravidelné investování. Mimo vymezená období do něj není možné investovat. Informace o vydávání podílových listů jsou zveřejňovány s dostatečným předstihem na internetové stránce RIS www.rfis.cz.

Raiffeisen realitní fond patří podle žebříčku Hospodářských novin a Institutu strategického investování při FFÚ v Praze mezi tři nejvýnosnější realitní fondy na českém trhu.