zavřít panel

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Upozornění na podvodné SMS a e-maily

9. 6. 2020

Bezpečnost vašich financí je pro nás vždy na prvním místě a děláme maximum pro jejich ochranu. S ohledem na právě probíhající phishingové útoky (zasílání podvodných SMS a e-mailů jménem banky) vás vyzýváme ke zvýšené opatrnosti v online prostředí.

Cílem phishingu je získat a následně zneužít vaše citlivá data (hesla, bezpečnostní kódy, PINy, čísla kreditních karet apod.). To vše nejčastěji pod záminkou blokace karty či účtu, aktivace služby (mobilní platby, přihlašování k účtu), obdržení důležité zprávy apod.

Jak se bránit phishingovým útokům?
• Pro přihlášení na účet nepoužívejte žádné odkazy, ani ty z vyhledávačů. Do adresního řádku prohlížeče vypište www.rb.cz a následně zvolte tlačítko s modrým zámkem pro vstup na účet.

• Buďte opatrní! Neklikejte na podezřelé odkazy a nedejte se vystrašit zdánlivě výstražnou zprávou.

• Prověřujte! Pokud obdržíte e-mail či zprávu, která vás vyzývá k nějakému úkonu nebo jeho potvrzení, a sami právě nejste přihlášeni ve svém bankovnictví, kde daný úkon provádíte, raději nám zavolejte na naší infolinku +420 412 440 000.

• Nespěchejte! Zprávu si pozorně přečtěte a myslete na možnost podvodu. Více informací o možných rizicích, a jak jim předcházet, jsme pro vás připravili na stránkách https://www.rb.cz/bezpecne-bankovnictvi.
Věnujte prosím těmto informacím dostatečnou pozornost a v případě podezření na podvodné stránky nás neváhejte kontaktovat.