zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Elevator Lab Challenge zná vítěze

17. 7. 2019

Fintech společnosti z České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska se v průběhu května a června mohly přihlásit do programu Elevator Lab Challenge, který organizovala slovenská Tatra banka.

Vyhlášenou cenou pro vítěze bylo 5 tisíc euro, možnost své řešení testovat přímo v bance a divoká karta do celosvětového kola soutěže Elevator Lab. Po velmi úspěšné fázi akceleračního programu, do kterého se přihlásilo 25 startupů z 5 zemí, porota vybrala dva nejúspěšnější projekty. Mezi vítězi je i česká společnost Behavera.

Cílem programu bylo najít startupové řešení, které využívá inovativní technologie a zároveň má největší potenciál pro reálné využití v oblasti platebních transakcí, rozšířené analytiky, bezpečnosti, poradenských služeb, poboček budoucnosti nebo open bankingu.

Ve finále představilo svá řešení 6 společností: Behavera, Family Finance, Finax, Spendee, UPUP a Wultra. Porota z nich vybrala vítěze ve dvou kategoriích:

  • "Local hero" si odnesl sumu 5 000 EUR a stala se jím společnost Behavera z České republiky. Jejich vítězné řešení využívá psychometrický algoritmus, který dokáže změřit kompetence uchazeče o zaměstnání na základě hraní jednoduchých simulačních her. To přispívá k lepší shodě kandidáta s nabízenou pozicí.
  • "RBI potential" vyhrála maďarská společnost Family Finances, která postupuje do semifinále, kde se bude ucházet o cenu na úrovni celé skupiny RBI. Společnost vyvíjí bankovní řešení se zaměřením na potřeby nejmladší generace.

Podrobný popis programu Elevator Lab Challenge je dostupný na https://elevator-lab.com/challenges/slovakia/

V minulých ročnících uspěla též česká firma, Gauss Algorithmic, která poskytuje řešení v oblasti analýzy Big Data, strojového učení a prediktivní analytiky.