Raiffeisenbank poskytuje bankovní identitu cizincům z Evropské unie

31. 8. 2023

Raiffeisenbank jako jedna z nejrychlejších bank v ČR umožňuje cizincům využívat bankovní identitu. Ta představuje pro uživatele ze zemí Evropské unie usnadnění a větší komfort při komunikaci se státem i soukromými poskytovateli služeb.

V registru osob nebyly doposud pro cizince ze zemí EU přístupné jejich doklady, tudíž nemohli být ztotožněni za účelem použití Bank iD. Raiffeisenbank jim tak nyní tuto možnost nabízí.

„Chceme, aby klienti, kteří nemají české občanství, mohli využívat stejných benefitů jako uživatelé tuzemští. Nově se nám podařilo zpřístupnit využití bankovní identity i těm, kteří doposud nemohli být pro tento účel oficiálně ztotožněni. Díky této novince pro ně bude snazší přímo komunikovat se státem i soukromými poskytovateli služeb a vyhnout se leckdy složitému běhání po úřadech,“ říká Martin Spišiak, expert digitálních kanálů Raiffeisenbank.

Díky bankovní identitě se tak i cizinci snadno přihlásí do své datové schránky nebo budou moci vyplnit daňové přiznání online. Mohou také online zažádat o řidičský průkaz, sociální podporu (dávky a příspěvky), případně komunikovat s úřadem práce při hledání nového zaměstnání. Bankovní identitu RB lze dále využít i k přihlášení k účtu u zdravotních pojišťoven, mobilních operátorů aj.

Bankovní identita od Raiffeisenbank je zdarma a nepřetržitě dostupná prostřednictvím mobilního a internetového bankovnictví.