zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisenbank je partnerem letošního CEE Sustainable Finance Summitu

15. 5. 2023

Raiffeisenbank se stane stříbrným partnerem jednoho z největších ESG summitů, který se bude konat v Praze od 15. do 19. května. Za Raiffeisenbank na summitu vystoupí k tématu udržitelnosti v bankovnictví hlavní ekonomka Helena Horká a šéf obchodního a exportního financování, faktoringu a ESG Petr Fiala. Banka se hlásí k principům odpovědného bankovnictví, v roce 2021 jako první banka v regionu střední a východní Evropy vydala zelený dluhopis, za který získala ocenění Green Bond Pioneer.

Helena Horská i Petr Fiala z Raiffeisenbank vystoupí 15. května v rámci bloku Udržitelnosti v bankovnictví. Hlavní ekonomika Helena Horská se v rámci panelu Evropský bankovní systém zaměří především na makroekonomickou situaci a výzvy, kterým evropské země v současnosti čelí. Petr Fiala bude účastníkem panelu s názvem Financování tranzice, s dalšími účastníky tak bude diskutovat především strategie hlavních hráčů a trendy v oblasti udržitelného financování.

Raiffeisenbank se hrdě hlásí k principům odpovědného bankovnictví a je si vědoma klíčové role a odpovědnosti, kterou v procesu zelené transformace a jejího financování má. Jako první finanční instituce v Česku a regionu střední a východní Evropy vydala v roce 2021 zelený dluhopis v hodnotě 350 mil. eur, za který získala ocenění Green Bond Pioneer. V lednu letošního roku pak navázala vydáním udržitelného dluhopisu v hodnotě 500 mil. eur.

„Udržitelnost vnímáme i jako důležitý prostředek ke zvýšení konkurenceschopnosti české ekonomiky a našich klientů. Těm chceme být aktivními partnery během této transformace a pomáhat jim využít tuto změnu v příležitost k dalšímu růstu. I proto chceme být dlouhodobě aktivními účastníky diskuse o udržitelnosti a pomáhat formovat její budoucí vývoj,“ říká Petr Fiala, který v Raiffeisenbank vede exportní financování, faktoring a ESG.

CEE Sustainable Finance Summit je největší akce zaměřená na udržitelnost ve financích a podnikání v regionu střední a východní Evropy. Cílem summitu je inspirovat, informovat, spojovat a hledat řešení pro hlavní výzvy, které s sebou témata udržitelnosti přináší. Mezi účastníky jsou klíčoví zástupci soukromého i vládního veřejného sektoru, výzkumných center, institucionálních i korporátních společností. Mezi významnými zahraničními řečníky summitu jsou například Werner Hoyer, prezident Evropské investiční banky (EIB) nebo Ben Caldecott, zakládající ředitel oxfordské skupiny udržitelných financí. Z českých řečníků stojí za zmínku Mikuláš Bek, ministr pro evropské záležitosti ČR nebo Eva Zamrazilová, viceguvernérka ČNB.