zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

PlatímPak od Raiffeisenbank rychle získává na oblibě, usnadňuje online nákupy a šetří čas

20. 2. 2023

Při online nákupech si zákazníci chtějí vybrat zboží co nejpohodlněji z domova a následné placení provést ideálně jedním kliknutím. Právě klientsky přívětivé prostředí je pro banky prioritou, Raiffeisenbank tak od září 2022 nabízí platební metodu PlatímPak, původně produkt Equa bank. Jde o bezúročnou službu odloženého placení o 30 dní pro nákupy do výše 25 tisíc korun.

Služba PlatímPak je poměrně novou odezvou na trendy „buy now, pay later“ (BNPL), tedy možnost zakoupit zboží online tak, jak je zákazník zvyklý, ale zaplatit s odloženou platností. Raiffeisenbank ji představila loni v září a ve spolupráci s partnerskými e-shopy tak uživatelům nabízí usnadnění online nákupů. Banka zde pokračuje v předchozím partnerství s platebními branami Comgate a ThePay, dále nabízí PlatímPak prostřednictvím platformy Shoptet, přes opensource moduly nebo přímým napojením API. Platební metoda je tak dostupná na více než 12 tisících e-shopech nabízejících nábytek, elektroniku, módu, ale i knihy nebo sportovní vybavení.

„Za loňský rok vzrostl objem schválených žádostí PlatímPak o více než 65 %. I přes klesající výsledky maloobchodu a e-commerce využívají lidé tuto službu stále více. Zákazníci na platební metodě PlatímPak nejvíc oceňují její jednoduchost, snadnost sjednání a nulové navýšení odložené částky,“ říká produktový manažer Raiffeisenbank Josef Libertín.

Podle průzkumu iResearch společnosti Mastercard má o BNPL platební metodu zájem 26 % Čechů. Skoro polovina z nich by tento způsob úhrady využila při nákupu oblečení a obuvi. K hlavním výhodám odložených plateb patří to, že si zákazník může zboží z e-shopu rozbalit, prohlédnout a platí až později bance. Navíc se při splacení do 30 dní od nákupu neplatí žádný úrok, takže je celá služba zdarma. Odpadá i opisování čísel karty, zdržující od nákupu, jelikož při využití PlatímPak stačí uvést pouze základní údaje pro ověření identity.

Více informací o PlatímPak na www.platimpak.cz nebo ve videu https://youtu.be/rJ61li6tJmM.