zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisenbank získala ocenění Mastercard Zodpovědná banka roku 2023

24. 11. 2023

Raiffeisenbank zvítězila v kategorii Zodpovědná banka roku 2023 v soutěži Mastercard Banka roku. Toto prestižní ocenění si banka zasloužila díky svým aktivitám zaměřeným na snížení uhlíkové stopy, zpřístupnění bankovních služeb sociálně slabším klientům a podpoře rovnosti žen ve vyšších manažerských pozicích.

První místo v kategorii Zodpovědná banka roku 2023 je udělováno bance, která nejlépe naplňuje hodnoty ESG (environmentální, sociální a správní odpovědnosti). Raiffeisenbank v soutěži Mastercard banka roku zvítězila na základě objektivního vyhodnocení dat. Jedním z klíčových úspěchů, který přispěl k získání prvního místa, byla emise vlastního udržitelného dluhopisu. Tato emise v hodnotě půl miliardy eur byla nejen první, ale také největší svého druhu v Česku a střední Evropě. Finanční prostředky z této emise byly investovány do zelených a sociálních projektů. Banka také úspěšně snížila své vlastní emise o 11 % oproti předchozímu roku a implementovala mezinárodní standard ISO 14001 pro řízení ochrany životního prostředí. Raiffeisenbank se také významně angažuje ve zvýšení přístupnosti bankovních služeb pro znevýhodněné osoby. V rámci projektu Milostivé léto II banka odpustila pohledávky v celkové hodnotě 12 milionů korun a od května 2023 umožnila ukrajinským klientům vedení účtu zdarma. Dále banka upravila své webové stránky tak, aby se na nich osoby se zrakovým postižením mohly lépe orientovat. Raiffeisenbank realizovala interní rozvojový program pro manažerky s cílem podpořit jejich posun do vyššího managementu s přímým zapojením členů představenstva, stala se partnerem konference Equal Pay Day, účastnila se iniciativy #FinŽeny a podpořila zkrácené úvazky na všech pracovních pozicích, včetně těch manažerských. Navíc aktivně kontinuálně nabízí matkám na rodičovské dovolené otevřené pracovní role.

„Jsme poctěni, že si můžeme odnášet cenu za zodpovědnou banku roku. Naše služby jsou především pro klienty, zároveň se ale soustředíme i na vylepšení pracovního prostředí pro naše zaměstnankyně a zaměstnance, stejně jako se dlouhodobě podílíme na udržitelných aktivitách. Raiffeisenbank se ve všech těchto oblastech snaží neustále zlepšovat, proto jsme moc rádi, že je tato snaha viděna a přijímána pozitivně,“ komentuje výsledky soutěže Head of People and Culture Dana Fajmonová.

Ocenění Mastercard Zodpovědná banka roku 2023 potvrzuje, že Raiffeisenbank je lídrem v oblasti udržitelného podnikání a sociální odpovědnosti. Banka se zavazuje dále rozvíjet své aktivity v těchto oblastech a přispívat tak k pozitivnímu vývoji společnosti.

Soutěž Mastercard Banka roku oceňuje produkty českých bank a pojišťoven od roku 2002. Jedná se o prestižní ocenění retailových finančních produktů, které si klade za cíl nezávislé zmapování trendů na finančních trzích a jejich následné vyhodnocení.