zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisenbank spouští službu Platba na kontakt

14. 11. 2023

Raiffeisenbank 14. listopadu spouští službu Platba na kontakt. Klienti tak budou moci odeslat platbu pouze se znalostí telefonního čísla příjemce. Raiffeisenbank bude patřit mezi prvních 6 českých bank, které tuto možnost nově zavádí.

Česká národní banka zprovoznila registr, ve kterém jsou spárovaná čísla účtu s telefonním číslem. Díky této databázi bude odesílateli nyní pro poslání platby v mobilním bankovnictví stačit znát mobilní číslo příjemce. Raiffeisenbank umožní svým zákazníkům toto spárování provést ze svého účtu online v mobilním i internetovém bankovnictví, čímž se zájemci dostanou do využívaného registru.

Platba na kontakt umožní okamžité korunové platby až do 5 tisíc Kč v rámci banky nebo mezi zapojenými bankami. Platby na kontakt mohou na svůj vybraný účet přijímat majitelé osobních účtů, kteří si v mobilním nebo internetovém bankovnictví propojí číslo účtu s telefonním číslem. Odesílat platby ze svých osobních účtů mohou oprávnění klienti – majitelé i disponenti – bez nutnosti registrace.

„V moderním bankovním světě je důležité jít s dobou, proto je Raiffeisenbank mezi prvními bankami, které Platbu na kontakt zpřístupňují. Klientům nová služba ohromně ušetří čas, ne každý zná z hlavy číslo bankovního účtu. Představte si, že potřebujete poslat platbu, ale neznáte číslo účtu příjemce. Nově bude stačit vybrat jméno ze seznamu telefonních kontaktů a platbu okamžitě zrealizovat,“ komentuje Michal Plzák, ředitel online bankovnictví Raiffeisenbank.

Odeslání i přijetí platby bude dle aktuálního sazebníku Raiffeisenbank zdarma a bez dalších příplatků za zpracování. Platbu na kontakt do 5 tisíc korun bude možné poslat i příjemcům, kteří nemají účet u Raiffeisenbank. Stačí, aby banka příjemce službu také podporovala a příjemce měl propojený účet s telefonním číslem v registru. Pokud uživatel disponuje více bankovními účty, bude si muset vybrat jeden z nich, který se svým telefonním číslem propojí.