zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisen realitní fond úspěšně rozšířil své nemovitostní portfolio o strategické aktivum v podobě moderního datového centra

20. 10. 2021

Raiffeisen realitní fond rozšířil své nemovitostní portfolio o datové centrum společnosti T-Mobile. Jedná se o objekt DC7 v pražské Hostivaři.

„Jedná se o strategickou nemovitost. Dlouhodobá nájemní smlouva se špičkovým provozovatelem a skvělá lokalita, společně s potenciálem rozšíření spolupráce, jsou předpoklady, které u kupovaných nemovitostí hledáme. A tato nemovitost splňuje všechna zmíněná kritéria na sto procent,“ komentuje zařazení datového centra do Raiffeisen realitního fondu Vít Svoboda, manažer zodpovědný za transakci a realitní fond v Raiffeisen investiční společnosti.

Společnost T-Mobile Czech Republic, a.s. nabízí v objektu DC7 svým klientům široké portfolio služeb datového centra za pomocí nejmodernějších technologií.

Datové centrum DC7 navíc nabízí špičkovou energetickou efektivitu PUE 1.3 a vysoký standard dostupnosti na úrovni TIER 3. Datové centrum bylo vybudováno realitní a developerskou skupinou Apollon Property a od roku 2018 úspěšně slouží svému provozovateli, společnosti T-Mobile Czech Republic, a.s. a jeho klientům.

„Datové centrum realizované a prodávané skupinou Apollon Property pokládáme za špičkový produkt stavěný na klíč sofistikovanému uživateli. Z toho důvodu ho pokládáme za velmi atraktivní investici,“ komentuje David Sajner ze společnosti Knight Frank, která transakci zprostředkovala.

„Portfolio Raiffeisen realitního fondu se rozšiřuje o další mimořádně kvalitní nemovitost s potenciálem. Obecně oceňuji, jak se manažerům fondu daří akvizice do velmi perspektivních realitních aktiv realizovat,“ dodává Zdenka Klapalová ze společnosti Knight Frank.


Raiffeisen realitní fond nabízí investorům možnost investovat a podílet se na výnosech komerčních nemovitostí, které pro investory nejsou běžně dostupné z důvodu svojí velikosti. Jedná se o vhodný doplňek do investičního portfolia a možnost jeho další diverzifikace. Minimální investice do Raiffesien realitního fondu je 500 korun. Jde tedy o investici dostupnou široké veřejnosti investorů. Raiffeisen investiční fond dosáhl v říjnu letošního roku, i v souvislosti s touto transakcí, velikosti tří miliard korun.

Veškeré informace k Raiffeisen realitnímu fondu jsou zveřejněny na: https://www.rb.cz/osobni/zhodnoceni-uspor/investice/podilove-fondy/raiffeisen-realitni-fond.