Raiffeisenbank má nejlepší spořicí účet. Loni si ho založilo přes 22 tisíc lidí

28. 1. 2020

Účet eKonto XL obsadil první místo v soutěži Finanční produkt roku 2019 v kategorii Spořicí účty do 300 tisíc Kč. Nezávislí odborníci tak potvrdili kvalitu spořicího produktu, který v loňském roce nabídl bezkonkurenční podmínky pro drobné střadatele. Benefit v podobě 3% úročení přilákal více než 22 tisíc nových klientů, kterým banka na úrocích vyplatila na 50 milionů korun.

Exkluzivní nabídka spořicího účtu s výhodným úročením na 6 měsíců byla dostupná po celý rok 2019. Využilo ji přes 22 tisíc nových klientů, kteří si u Raiffeisenbank otevřeli a aktivně využívali běžný účet. Banka na úrocích vyplatila klientům 50 milionů korun.

„Komunikace atraktivních podmínek na spořicím účtu pro nás byla v loňském roce klíčová. Nabídli jsme bezkonkurenční úrokovou sazbu 3 % na půl roku a další benefity v podobě zřízení a vedení běžného účtu zdarma při splnění aktivity na účtu nebo služby inteligentního spoření. Ukázalo se, že jsme se trefili do potřeb klientů, kteří hledají bezpečný nástroj pro zhodnocení svých úspor a zároveň jejich okamžitou dostupnost,“ říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank a doplňuje, že z ocenění spořicího účtu v soutěži serveru Finparada.cz mají v bance radost: „Je to pro nás potvrzení, že svou práci děláme dobře.“

Letos se chce Raiffeisenbank soustředit na komunikaci nových běžných účtů bez podmínek. Na Spořicím účtu XL, jak je nově spořicí účet pojmenován, banka i nadále drží zvýhodněnou roční úrokovou sazbu 1 % pro úložky do 150 tisíc korun.

Pořadí v soutěži Finanční produkt roku určují nezávislí odborníci analytické společnosti Scott & Rose na základě pravidelného zpracovávání, srovnávání a vyhodnocování dat a informací z oblasti finančního trhu v průběhu celého hodnoceného roku. Průběžné umístění finančních produktů je možné sledovat online během celého roku v žebříčcích na serveru Finparáda.cz.