zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Obliba vkladomatů roste. Raiffeisenbank zaznamenala až 1000 vkladů měsíčně.

6. 6. 2018

V červenci to bude 10 let, kdy byl v centru Nový Smíchov instalován první vkladový bankomat.

V červenci to bude 10 let, kdy byl v centru Nový Smíchov instalován první vkladový bankomat. Od té doby se počet vkladomatů rapidně zvýšil. Stejně tak i jejich popularita. Do vkladomatu lze vkládat platné bankovky v českých korunách, jejichž hodnota je následně připsána na účet, ke kterému je přiřazena použitá debetní karta. Raiffeisenbank jde tomuto trendu naproti a do konce roku chce pokrýt více než polovinu své bankomatové sítě vkladovými bankomaty.

„Klienti si na vklady velmi rychle zvykají. Oceňují jednoduchost a také to, že lze vkládat 24/7. Na mnoha našich vkladových bankomatech počet transakcí překročil 600 za měsíc, rekordmani jsou dokonce nad 1000 za měsíc,“ deklaruje jejich popularitu Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

V současné době provozujeme přes 70 vlastních vkladových bankomatů. Do konce letošního roku bychom toto číslo rádi zvýšili na 85 a možností vkládat hotovost na účet tak pokryli více než polovinu celé sítě. Všechny vkladomaty jsou navíc vybaveny čtečkou pro možnost bezkontaktních vkladů,” dodává Kopecká.

Díky bezkontaktní čtečce je pro klienta vklad mnohem snazší, rychlejší, pohodlnější a odpadá riziko spojené s kopírováním karty, tedy takzvaný skimming. Standardně stačí zadat PIN a vložit na účet požadovanou částku.

Průměrný vklad, který klienti prostřednictvím vkladomatů Raiffeisenbank vkládají na své účty, činí 18 500 korun.

Vkladomaty Raiffeisenbank, které jsou umístěny na pobočkách mimo obchodní centra, jsou dostupné 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Vklady jsou navíc zcela zdarma.