zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

RAIFFEISEN INVESTIČNÍ SPOLEČNOST LÁKÁ NA INVESTICE DO EVROPSKÝCH FIREM

28. 8. 2017

Fond evropských akcií se otevírá již v září

Počátkem září uvede Raiffeisen investiční společnost (RIS) na trh nový fond, který investuje zejména do společností působících v Evropě. Fond vedený v českých korunách ocení zejména investoři, kteří věří v dlouhodobý růst evropských akciových trhů a jsou připraveni investovat své finanční prostředky v horizontu alespoň 10 let.

Minimální částka pravidelné investice je 500 Kč, jednorázově pak klient může investovat nejméně 10 000 Kč. „Tento typ investice je atraktivní zejména pro zkušenější klienty. Nespornou výhodu představuje mimo jiné i v tom, že umožňuje výběr peněz kdykoli, protože klient není v tomto případě vázán žádnou výpovědní lhůtou,“ vysvětluje přednosti fondu generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti Jaromír Sladkovský.

Raiffeisen fond evropských akcií je podřízený fondu Raiffeisen-Europa-Aktien, do něhož investuje minimálně 85 % svého majetku. Zbytek investic je rozdělen mezi akcie a obdobné cenné papíry vydané společnostmi se sídlem či vykonávající aktivitu v Evropě, případně do dluhopisů vydávaných vládami či nadnárodními emitenty a podílů jiných investičních fondů.

Další zajímavou alternativu představuje pro investory také fond amerických akcií investující do společností působících zejména v Severní Americe, který RIS spustila koncem července tohoto roku.Hodnota spravovaného majetku RIS aktuálně dosahuje téměř 20 miliard korun.

Od 21. srpna do 8. září je všem investorům, kteří se rozhodnou investovat do jakéhokoliv z jedenácti nejčastěji kupovaných fondů Raiffeisen investiční společnosti, odpuštěn vstupní poplatek, který je běžně ve výši 3 procent.