zavřít panel

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL PŘEDSTAVUJE FINTECH AKCELERÁTOR „ELEVATOR LAB“

2. 6. 2017

Ve čtvrtek 1. června 2017 představil generální ředitel Raiffeisen Bank International AG (RBI) Johann Strobl na vídeňském festivalu startupů a technologií “Pioneers’17” nový fintech akcelerátor RBI s názvem „Elevator Lab”.

„V rámci projektu ‘Elevator Lab’ hledáme rakouské a mezinárodní fintech startupy převážně  z regionu střední a východní Evropy, které již působí na trhu se svými prvními produkty a službami a již mají zajištěno příslušné financování. Naším cílem je dlouhodobá spolupráce s těmito firmami za účelem rozšiřování našeho portfolia produktů a služeb. Startupy získají podporu pro rozvoj svých nápadů a inovací díky našim letitým zkušenostem. Z pozice spolupracujícího partnera a skrze pilotní projekty jim nabídneme přístup k našemu know-how a našim společnostem v regionu střední a východní Evropy, kde obsluhujeme více než šestnáct milionů zákazníků,“ vysvětluje Johann Strobl.

„Hledáme fintech startupy poskytující řešení v oblastech jako jsou SME bankovnictví, analýzy velkých dat, platby a transakce, pobočky budoucnosti či např. investiční a obchodní technologie. Vybrané stratupy budou mít následně čtyři měsíce na to, aby dále rozvíjely své koncepty a nápady společně s experty RBI. Celkový rozpočet pro tuto fázi ověření konceptu bude činit až 200 000 eur,“ dodává Michael Hoellerer, zmocněnec RBI odpovědný mj. za strategii digitalizace skupiny.

Přihlášky lze prostřednictvím oficiálních internetových stránek projektu www.elevator-lab.com podávat až do 31. července 2017.

Pro více informací kontaktujte:

Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com)
Anja Knass (+43-1-71 707-5905, anja.knass@rbinternational.com)
http://www.rbinternational.com | http://www.elevator-lab.com

 

Raiffeisen Bank International AG (RBI) považuje za svůj domácí trh region střední a východní Evropy (CEE) včetně Rakouska, kde se řadí mezi přední firemní a investiční banky. Její dceřiné banky pokrývají 14 trhů v tomto regionu. Dále skupina zahrnuje mnoho specializovaných poskytovatelů finančních služeb například v oblasti leasingu, správy aktiv i M&A.

Celkem více než 50 000 zaměstnanců skupiny RBI obsluhuje 16,6 milionu zákazníků v síti přibližně 2500 poboček. Akcie RBI jsou kotovány na vídeňské burze. Regionální banky Raiffeisen vlastní zhruba 58,8 procenta akcí, zbytek je volně obchodován. V rámci bankovní skupiny Raiffeisen (Raiffeisen Banking Group - RBG) působí RBI jako centrální instituce regionálních bank Raiffeisen a dalších přidružených úvěrových institucí.