zavřít panel

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

RAIFFEISENBANK SE JAKO PRVNÍ BANKA

23. 3. 2017

Jako první banka v České republice začala Raiffeisenbank nabízet svým klientům zúčtovací služby pro obchodování na burze Nasdaq Commodities.

Jako první banka v České republice začala Raiffeisenbank nabízet svým klientům zúčtovací služby (clearing) pro obchodování na burze Nasdaq Commodities. Banka tak rozšiřuje portfolio podporovaných komoditních burz o tři nové produkty.

Raiffeisenbank získala status General Clearing Member (GCM) v clearingovém domě Nasdaq Clearing a od 1. března 2017 poskytuje vypořádání obchodů na trzích European Energy (EUR), Nordic Power (EUR) a Seafood (NOK).

„Toto členství je dalším důležitým krokem v pokračujícím vývoji clearingových služeb Raiffeisenbank v Evropě. Být GCM u Nasdaq Commodities nám dává jedinečnou konkurenční výhodu,“ uvádí Barbara Tutass, ředitelka divize Large Corporates Raiffeisenbank.

Dle slov produktového manažera Jana Trubáčka klienti Raiffeisenbank kromě individuálního nastavení služeb a přiměřených požadavků na zajištění oceňují také minimálními požadavky na administraci, přehlednou fakturaci a bezproblémové vypořádání.

Raiffeisenbank pro velké české i mezinárodní korporace nabízí clearing komoditních burz prostřednictvím ECC (European Commodity Clearing) již sedm let, přičemž klientské portfolio tvoří obchodníci s komoditami, nadnárodní producenti či provozovatelé přenosových soustav. Skrze služby komoditního clearingu mohou klienti korporátního bankovnictví velkých firem obchodovat na spotovém i derivátovém trhu s elektřinou, zemním plynem, emisními povolenkami, buničinou, železem, ocelí či dalšími komoditami. Banka se nyní rozhodla rozšířit nabídku svých služeb o clearing Nasdaqastala se první takto zaregistrovanou bankou v Česku.

„Jsme velmi rádi, že můžeme v rámci rozvíjení našeho působení v Evropě rozšířit seznam GCM členů. Těšíme se na spolupráci s Raiffeisenbank, která přinese dodatečnou likviditu  v době dynamického rozvoje Nasdaq na komoditních trzích“, dodává Knut Rabbe, vedoucí oddělení vztahů s klienty a prodeje Nasdaq Commodities.

Aktuální nabídku komodit a produktů najdete na www.nasdaqomx.com.

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje od roku 1993 v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele. Banka obsluhuje klienty v síti více než 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).

Základní informace o Nasdaq

Nasdaq je přední poskytovatel obchodování, výměny technologií, informací a veřejnoprávní činnosti v rámci šesti kontinentů. Díky rozmanitému portfoliu pomáhá svým zákazníkům uskutečňovat a optimalizovat obchodní vize s důvěrou za pomoci osvědčených technologií, které nabízí transparentnost a vhled do dnešních globálních kapitálových trhů. Jako zakladatel prvního elektronického trhu akcií spolupracuje s více než 70 tržišti v 50 zemích světa. Nasdaq je domovem více než 3 500 společností kótovaných na burze s tržní hodnotou přesahující 8,8 bilionu dolarů a více než 10 tisíců firemních klientů. Více informací najdete na www.nasdaq.com/ambition nebo na www.nasdaqomx.com.