zavřít panel

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

RAIFFEISENBANK VSTUPUJE DO FILMOVÉHO A TELEVIZNÍHO BYZNYSU

22. 2. 2017

Raiffeisenbank se jako první banka na českém trhu rozhodla cíleně vstoupit na trh filmové a televizní tvorby.

Ve spolupráci s Asociací producentů v audiovizi připravila nabídku pro financování projektů, které splňují podmínky systému filmových pobídek Státního fondu kinematografie.

„Prvním projektem bylo financování výroby seriálu Svět pod hlavou, který připravila produkční společnost Bionaut Vratislava Šlajera v koprodukci s Českou televizí a TV JOJ, přičemž mohu prozradit, že další projekty budou v brzké době následovat,“ říká Václav Štětina, ředitel firemního bankovnictví Raiffeisenbank.

Raiffeisenbank producentům nabízí možnost úvěru až do výše přislíbené pobídky, díky kterému lze překlenout období, než producent získá finanční prostředky od Státního fondu kinematografie. Hlavními kritérii banky jsou: alokace pobídky, historie, renomé a dobré finanční zdraví produkční společnosti a rovněž závazné prohlášení o zahájení výroby.

 

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje od roku 1993 v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele. Banka obsluhuje klienty v síti více než 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).

Asociace producentů v audiovizi (APA)

APA byla založena v roce 1994 a sdružuje producenty a produkční společnosti jak z oblasti českého hraného, dokumentárního a animovaného filmu, tak z oblasti filmového servisu, reklamy a televizní tvorby. Hlavním cílem činnosti asociace je ochrana  a prosazování zájmu producentů, jednání s profesními svazy, ochrannými autorskými organizacemi či orgány státní správy. V současné době má APA 82 členů.