zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

RAIFFEISEN INVESTIČNÍ SPOLEČNOST MÁ ZA SEBOU REKORDNÍ ROK

8. 3. 2017

Objem aktiv Raiffeisen investiční společnosti (RIS) vzrostl meziročně o 27 %.
 

Objem aktiv Raiffeisen investiční společnosti (RIS) vzrostl meziročně o 27 % z 13,7 miliard Kč na 17,4 miliard Kč. V posledních dvou letech je RIS nejrychleji rostoucí investiční společností na českém trhu. Veškeré její vydané podílové fondy vykázaly za rok 2016 pozitivní zhodnocení, a to i přes nepříznivý vývoj akciových trhů na počátku loňského roku.

„Uplynulý rok patří k nejúspěšnějším v historii naší společnosti. Nejenže se nám podařilo navýšit objem aktiv o téměř 4 miliardy korun, ale úspěch slavily i naše nové produkty, konkrétně Raiffeisen fond flexibilního růstu. Od jeho zavedení v dubnu 2016 se stal nejpopulárnějším fondem loňského roku a dnes má ´na svém kontě´ již 2,5 miliard Kč,“
říká Jaromír Sladkovský, generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti.

Novinkou roku 2016 byly i dva nové flexibilní smíšené fondy - Raiffeisen fond udržitelného rozvoje a Raiffeisen fond globálních trhů - vytvořené v rámci tzv. „Master-Feeder“ (řídící fond-podřízený fond) struktury. V této struktuře letos RIS plánuje vydat hned několik nových regionálně zaměřených fondů. Dále připravuje dividendový fond a realitní fond pro běžné retailové investory zaměřený na komerční nemovitosti. 

V roce 2017 se Raiffeisen investiční společnost hodlá soustředit především na investice do akcií, komodit a nemovitostí, korporátních dluhopisů a státních dluhopisů s nižším kreditem, a to v rámci spíše krátkodobých či střednědobých investic. V rámci dluhopisových investic se RIS přiklání ke korunovým dluhopisům před těmi v cizích měnách.

Prognózy po ukončení intervencí ČNB

Významnou událostí roku 2017 je očekávané ukončení devizových intervencí České národní banky, které analytici odhadují na přelom dubna a května. Návrat ke kurzu koruny před jejich začátkem (tj. 25,70 CZK/EUR) očekávají v horizontu několika měsíců až let. V bezprostřední návaznosti na konec intervencí bude koruna posilovat spíše mírněji, proti silnějšímu posílení půjdou prodeje spekulativních pozic v CZK a možná skryté intervence ČNB. Analytici očekávají posílení koruny o cca 2 % na 26,50 CZK/EUR.

„Nepředpokládáme, že by po ukončení intervencí ČNB koruna oslabovala. Velká část zahraničních investorů neopustí své pozice v korunových dluhopisech v očekávání dalšího posilování koruny směrem ke kurzu před zahájením intervencí,“ doplňuje Jaromír Sladkovský.