zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisenbank zveřejnila výroční zprávu za rok 2023: Rekordní růst počtu klientů a rozvoj digitálních služeb

28. 3. 2024

Ve výroční zprávě za rok 2023 skupina Raiffeisenbank zdůrazňuje rekordní růst, zaměření na rozvoj digitálních služeb i mimořádnou stabilitu. Banka výrazně posílila svou pozici v objemu úvěrů i vkladů a pokračuje v posilování tržního podílu v počtu klientů.

„V roce 2023 jsme oslavili třicet let na českém trhu a dnes jsme finanční skupinou s téměř dvěma miliony spokojených klientů, kterým touto cestou děkuji za jejich mimořádnou důvěru," říká Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel Raiffeisenbank a dodává: „Strategie Raiffeisenbank zaměřená na digitalizaci služeb přinesla letos našim klientům více než 70 vylepšení a inovací v mobilním bankovnictví. Současně jsme intenzivněji začali využívat umělou inteligenci pro usnadnění služeb našim klientům a práce našim zaměstnancům.”

Celková aktiva skupiny Raiffeisenbank dosáhla 740 miliard Kč, což představuje meziroční nárůst o 11,0 %. Objem úvěrů poskytnutých klientům vzrostl o 4,1 % na 430 miliard Kč díky růstu jak na straně domácností ve formě spotřebitelských úvěrů, tak na straně firem zejména u investičních úvěrů. Objem vkladů od klientů se zvýšil o 8,0 % na 594 miliard Kč a odráží zvyšující se důvěru klientů i rekordní akvizici.

Raiffeisenbank nadále investovala do rozvoje svých digitálních služeb pro klienty a byla mezi prvními bankami, které představily inovace, jako je Platba na kontakt. Ve výroční zprávě ale zdůrazňuje i svou roli na poli společenské odpovědnosti.

„Společenská odpovědnost nespočívá jen v daních a povinných odvodech skupiny Raiffeisenbank státu, které za rok 2023 činí 5,7 miliardy Kč. Roste i naše role v oblasti udržitelnosti, vzdělávání, kultury a podpory sociálně znevýhodněných,” doplňuje Igor Vida.

Plný text výroční zprávy a další informace jsou dostupné na webových stránkách Raiffeisenbank.