zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Stříbrná Effie za koncept SAMOZŘEJMĚ pro Raiffeisenbank a Ogilvy

20. 11. 2023

Raiffeisenbank a reklamní agentura Ogilvy se mohou radovat z úspěchu. S komunikačním konceptem SAMOZŘEJMĚ se za dlouhodobé budování značky umístili na druhém místě v prestižní soutěži Effie. Ta hodnotí nejefektivnější reklamní kampaně a jejich přínos, v Česku se pořádá již od roku 1997.

Raiffeisenbank se umístila jako druhá v kategorii dlouhodobého budování značky v soutěži Effie. Tato kategorie je určena pro kampaně, které se prokazatelně zabývají budováním značky a jejího mediálního obrazu po dobu minimálně tří let. Raiffeisenbank přihlásila do soutěže svoji kampaň SAMOZŘEJMĚ, která se zaměřuje na snadné a dostupné bankovní služby. Kampaň má za cíl ukázat klientům, že bankovní procesy by neměly být složité, měly by se stát samozřejmostí a zjednodušovat klientům život. 

„Máme velkou radost z tohoto prestižního ocenění. Kampaní SAMOZŘEJMĚ chceme lidem přiblížit a usnadnit bankovní svět tak, aby mohli své finance pohodlně a jednoduše řešit odkudkoliv. Ve spolupráci se skvělým týmem z Ogilvy se nám to myslím daří a určitě společně budeme dále budovat naši značku,“ komentuje úspěch Michaela Kuželová, ředitelka marketingové komunikace Raiffeisenbank.

Komunikační koncept SAMOZŘEJMĚ vznikl ve spolupráci s agenturou Ogilvy a kampaň byla spuštěna v roce 2020. Agentura se zaměřila na zdůraznění konceptu, který spojuje klienty ze všech sociálních vrstev a jejich touhu po snadném spravování jejich financí bez složitých operací. Motto SAMOZŘEJMĚ se tak prolíná skrze jednoduché produkty a automatickou nabídku nejsnadnějších řešení dostupných prakticky odkudkoliv.

Hodnocení přihlášených prací v soutěži Effie probíhá ve dvou kolech, ve kterých odborná porota posuzuje dopad jednotlivých kampaní. Hodnotí se výzva předcházející vymyšlení a návrhu kampaně, strategické a kreativní řešení a finální výsledky. V druhém kole porota vybírá vítěze ze shortlistu a klade největší důraz na komunikační a komerční výsledky a efektivitu.