zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

4,41 procenta

17. 7. 2018

Právě takové je zhodnocení Raiffeisen realitního fondu.

Raiffeisen realitní fond byl na trh uveden v červnu 2017. Přesně po roce, v červnu 2018, byla míra zhodnocení 4,41 %, což zcela předčilo původní očekávání. Majetek pod správou fondu aktuálně činí 631 milionů korun. Realitní fond Raiffeisen investiční společnosti se zaměřuje na investice do administrativních, maloobchodních, multifunkčních a logistických objektů hlavně ve velkých městech ČR. První nemovitostí v realitním fondu byl brněnský H-Park. Další nemovitost by měla do fondu přibýt letos v létě.

„Naším původním plánem bylo zajistit nominální výkonnost 2 % až 4 % ročně, s přihlédnutím k úrokovým sazbám a inflaci v ČR. Tento cíl se nám podařilo překonat, což nás velmi těší. Je vidět, že strategie investování do nemovitostí tímto způsobem má potenciál a i pro investory je zajímavá,“ popisuje výsledky realitního fondu Jaromír Sladkovský, generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti (RIS).

Raiffeisen realitní fond je vhodný nejen pro zkušené investory, ale i pro klienty s malými či průměrnými zkušenostmi s investováním. Fond investuje převážně do administrativních, logistických a skladových objektů v hodnotě 200 – 500 mil. korun, dále do maloobchodních budov, multifunkčních center a retailových parků.

„Momentálně probíhají jednání o koupi dalších nemovitostí, které bychom do fondu rádi začlenili již letos v létě,“ prozrazuje Jaromír Sladkovský.

Aktuálně fond spravuje finanční prostředky v hodnotě 631 milionů korun.

Realitní fond připravila Raiffeisen investiční společnost pro všechny investory, kteří se chtějí podílet na výnosech z investičních nemovitostí, ale sami nemají dostatek kapitálu na jejich pořízení. Minimální výše investice je 500 Kč. Doporučený minimální investiční horizont je 5 let a maximální výše investice může dosáhnout až 10 milionů korun.